Nieuw in Nederland. Creatieve studiereizen voor professionals.

Met de lancering van Reductions’ kleine zusje Creative Retreats eerder deze maand, maakt de eerste officiële retreat haar opwachting. Op 12,13 en 14 december trapt het bedrijf af met een onderdompeling in het PR vak. De driedaagse cursus wordt geleid door diverse industry professionals en zal in de Wever Lodge in Otterlo plaatsvinden.

Hoe vertaal je jouw merkverhaal naar een gedegen contentplan? Wat wil je losmaken bij de ontvanger van je boodschap? Hoe bouw je een goede reputatie op? Allemaal vragen waar elke organisatie mee te maken heeft en die centraal staan tijdens het PR retreat. Naomi Samson, Awura Abena Simpe en Lot Nijhof, samen goed voor bijna 45 jaar aan PR ervaring, zijn de zogeheten ‘guru’s’ tijdens deze educatieve mini-vakantie. Samen hebben zij een programma gemaakt dat de volledige PR toolkit uiteenzet en waarmee deelnemers met een concreet contentplan naar huis gaan..

“Welke tools passen het beste bij jouw werkwijze en het merkverhaal dat je wilt vertellen. Waarom zou je als bedrijf op TikTok gaan? Draagt dat bij aan jouw imago, sluit het aan bij je boodschap en doelgroep? Ik wil ze de stappen laten zien die je kunt nemen en hoe je die passend maakt voor de tijd waarin we ons bewegen.” zegt Naomi. “Er valt veel winst te behalen bij bedrijven,” gaat Naomi verder. “Er wordt vaak ad hoc gehandeld door de waan van de dag. Daardoor verliezen veel bedrijven de visie van bovenaf. Het werpt zijn vruchten af te handelen vanuit een 360 graden aanpak. Van webcare tot crisismanagement. Een merkstrategie is hierin leidend. Tijdens de retreat geven we deelnemers concrete handvatten, inspiratie en enthousiasme mee om met richting en plezier weer aan je merk doelen te werken.”

Nieuw in Nederland

Het begrip creative retreats is nog tamelijk onbekend in Nederland, Europa zelfs. Wie aan retreats denkt, denkt aan yoga en meditatie in een luxe oord op een tropisch eiland. Het creatieve in de naam zit het doorgaans in ambachtelijke en kunstzinnige expressionisme. Schilderen, keramiek of edelsmeden bijvoorbeeld. Reducations geeft met Creative Retreats een nieuwe betekenis aan de term en vestigt zich als eerste Retreats-club met de focus op creatief technologisch en media georiënteerde cursussen. “De meeste creatieve retreats zijn gericht op het verleggen van de focus, compleet iets anders doen dan je dagelijkse bezigheden. Dat kan heel nuttig zijn, om even afstand te nemen en via een andere weg inspiratie op te doen. Onze retreats zijn bedoeld om je te verdiepen en je werkgeluk te vergroten. Dus geen escape plan maar een heel bewuste keuze om het vuurtje op professioneel vlak (weer) aan te wakkeren en je verder te professionaliseren”, aldus Carlijn Emmen – Pluijmakers, oprichter van Reducations en Creative Retreats.

Volledige focus

“Deze vorm van leren, in retreat vorm, zie ik als de ontbrekende optie tussen kortstondige workshops en langdurige opleidingen. In korte tijd krijg je de meest essentiële en waardevolle informatie van één onderwerp tot je. Je deelt kennis met elkaar en je legt een mini netwerk aan. Geen afleiding van buitenaf, alles is tot in de puntjes verzorgd zodat je gefocust aan je eigen leerdoelen kan werken.
Vanuit de werkgever gezien zijn retreats ook van toegevoegde waarde. Wie zijn personeel niet lang kan missen met een volledige opleiding maar wel een kennis en inspiratieboost wil, kan een retreat aanbieden als onderdeel van de secundaire voorwaarden. Iets wat steeds belangrijker wordt bij GenZ en jonger.”

Creative Retreats is bezig het aanbod aan te vullen. Zo staat de release van Directing op Sardinië in de startblokken maar ook retreats als Concepting en Future Technology maken hun opwacht. “Een leven lang leren moet echt top of mind worden bij organisaties. En wij maken dat leren graag zo efficiënt en plezierig mogelijk”, zegt Carlijn tot slot.

Vorige
Vorige

Creative Retreats aftrekbaar als studiereis